Poll: SRT Viper vs. SLS AMG Black Series

SRT Viper vs SLS AMG Black Series
Amerikaan of Europees? V10 of V8? SRT Viper of Mercedes SLS AMG Black Series, welke verkiezen jullie?

Op het eerste zicht zijn het twee uiterst verschillende creaties, brute kracht uit Amerika versus hoogtechnologisch detailwerk uit Duitsland. Maar de Viper is gesofisticeerder dan zijn voorganger en onder de motorkap zijn beiden zeker gewaagd aan elkaar. De 8.4-liter V10 in de SRT Viper levert een dikke 640 pk en 814 Nm koppel, de eveneens atmosferische opgefokte 6.2-liter V8 in de SLS AMG Black Series levert 630 pk en 635 Nm.

Zo bekeken heeft de SLS AMG ook wel iets van een muscle car, maar wat betekent het exact op het vlak van prestaties? De Black Series gaat van 0-100 km/u in 3,6 seconden, de SRT Viper doet het op papier met zo’n 3 seconden nog ietsje sneller. Al moet je daarvoor wel ietwat kunnen rijden, de Viper heeft immers een goede ouderwetse manuele zesbak versus een automaat met dubbele koppeling in de SLS. En wat zegt al dat geweld in de bochten? Dat zien jullie in onderstaande video. BTW, voor de prijs van één SLS AMG Black Series koop je in de Verenigde Staten 3 SRT Vipers, wat mogelijk jullie keuze wel beïnvloedt. In Europa daarentegen koop je de SRT Viper enkel via de importmarkt…(Via: MotorTrend)

SRT Viper of Mercedes SLS AMG Black Series

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...