Geen Skoda Rapid RS

Skoda Rapid RS
Een nieuwe teaser en woorden uit Skoda’s mond maken komaf met de geruchten over een Rapid RS.

Toen Skoda begin deze week een teaserafbeelding op haar Facebookpagina plaatste, dachten we dat deze twee dingen kon betekenen: de Rapid Spaceback of een extra sportieve Rapid RS. Maar we kunnen een kruis trekken over dat laatste, want naast een nieuwe teaser die duidelijk de Spaceback afficheert, zegt Skoda ook zelf geen ambities te hebben voor een extra RS in het gamma.

De grotere Skoda Octavia RS is in sommige markten als het Verenigd Koninkrijk met 20 procent van de verkopen een waar succes, maar de Fabia RS doet het iets minder goed en nog andere modellen zouden volgens Skoda nog minder kans op succes bieden. “Skoda doet niet mee aan nicheproducten, wij moeten betaalbaar blijven en we kennen ons plaats binnen de VAG-groep. We blijven rationeel.” Het zijn de woorden van Peik von Bestenbostel, hoofd communicatie van de VAG-dochter.

De Spaceback daarentegen is de langverwachte wagen die er wel komt en hoogstwaarschijnlijk in Frankfurt of zelfs vroeger wordt voorgesteld. Het design volgt dat van de standaard Rapid tot de C-stijl, om vervolgens met een rond achterste te eindigen. Het is mogelijk dat de koffer, die groter wordt dan de reeds ruime 550 liter, openbaar wordt in twee delen. Motoren zullen worden overgedragen van de Rapid sedan en de basisprijs mogen we net onder de 20.000 euro verwachten. (Via: EVO)

Skoda Rapid Spaceback

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...