Officieel: Mercedes S500 Plug-in Hybrid

Mercedes-Benz-S500-Plug-In-Hybrid-05-485x728kopie
Mercedes introduceert haar nieuwe S500 Plug-in Hybrid bij een klein publiek.

Alhoewel de Duitsers pas alle officiële details vrijgeven in Frankfurt, kwam Mercedes-Benz Passion Blog al enkele details te weten over deze S500 Plug-in Hybrid op een kleine persmeeting. Volgens hun site zou deze milieuvriendelijke variant een zescilinder benzineblok krijgen met 333 pk en 480 Nm koppel, alsook een elektromotor inclusief 8,7 kWh batterij.

Het benzineblok zou de achterwielen aandrijven, terwijl de elektromotor de voorste wielen voor hun rekening nemen. Naast een minimaal verbruik van rond de 3 liter en uitstoot onder de 75 gram CO2 per kilometer zou deze motorisatie een elektrisch bereik van ongeveer 30 km bieden. Opladen gebeurt Plug-In-gewijs met de stekker, die je bij de S-klasse onder het onderlicht kan ‘inpluggen’.

Mercedes-Benz-S500-Plug-In-Hybrid-01-768x1366

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...