Officieel: Peugeot RCZ R

Officieel: Peugeot RCZ R
Peugeot komt nu écht met een hete versie van hun RCZ.

Dit weekend krijgen we de productieversie van de RCZ R voor het eerst te zien op het Goodwood Festival of Speed, al is de officiële voorstelling weggelegd voor het Autosalon van Frankfurt in september. De marketingsafdeling van een automerk, het is een hondenstiel

Maar we mogen niet klagen over de specs van deze hete RCZ R. Naast wat uiterlijke aanpassingen ten opzichte van de recente facelift krijgt hij een 10 mm verlaging, een nieuwe spoiler en 19″ lichtmetaal. De remschijven kennen ook een beperkte groei, net zoals het uitlaatgeluid dat nu krachtiger voor de dag moet komen. Binnenin krijgen we een sportief geïnspireerd interieur met rode accenten, alcantara bekleding, aluminium accenten en strakke kuipzetels, al blijft de onbruikbare achterbank aanwezig.

Onder de motorkap ligt de essentie van de RCZ R: een turbogeblazen 1.6-liter THP viercilinder die goed is voor 270 pk en 330 Nm. Dat is 70 pk meer dan het huidige topmotorisatie en 10 pk meer dan eerder verwacht, hoera! Met een gewichtsbesparing van 17 kilogram zou de sprinttijd naar het eerste honderdtal onder de 6 seconden zakken, terwijl de topsnelheid naar Europese gewoonte gelimiteerd blijft op 250 km/u. De sportieve leaserijders zijn dan weer zeer gelukkig met de beperkte uitstoot van 145 g CO2 per kilometer.

Begin 2014 start de verkoop van deze krachtigste Peugeot die ooit gebouwd werd voor de openbare weg. Kiezen kan uit 4 koetswerkkleuren (Nera Black – Moroccan Red – Opal White – Mercury Grey) en over de prijs is nog niets bekend, al mag je op een stevige meerprijs rekenen in vergelijking met de huidige €30.130 voor de Pegueot RCZ 1.6 THP met 200 pk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...