Officieel: Jaguar F-type Project 7

Jaguar F-type Project 7
Jaguar eert op Goodwood de legendarische D-type met een uniek Project 7 Concept.

Voor het jaarlijkse Goodwood Festival of Speed haalt elk zichzelf respecterend automerk wel iets bijzonder uit de kast, het Britse Jaguar kan uiteraard ook niet ontbreken. Als hommage aan de D-type uit de jaren 50 en de 7 overwinningen op Le Mans werd er een bijzondere F-type gebouwd. Zowel voor- als achteraan bemerken we een nieuwe bumperpartij en de achterspoiler herkennen we van andere Jag’s. Een sportieve Speedster als deze moet ook aangepast rubber krijgen, dus werd er gekozen voor 20″ Pirelli P Zero’s.

Motorisch kreeg de 5 liter V8 ook een scheut extra vermogen. De Project 7 Concept krijgt maar liefst 550 pk en 680 Nm koppel. Hierdoor geraakt de Jaguar in 4,2 seconden aan 100 km/u en stopt de pret pas bij 300 km/u! De ophanging werd eveneens wat sportiever afgesteld net zoals het sperdifferentieel. Over het uitlaatgeluid kunnen de gelukkige eigenaars van de Jaguar F-type zeker niet klagen, toch werd het geluid voor deze unieke versie toch nog wat grauwer gemaakt.

Het meest bijzondere aan de Project 7 is het ontbreken van de passagierstoel. In ruil krijg je een passende helmhouder en zo ook een gewichtsbesparing. Mike Cross heeft de beste job ter wereld bij Jaguar en mag met dit concept wat rondjes rijden tijdens het Goodwood gebeuren, erna gaat het linea recta naar het Jaguar Heritage Museum in Coventry. Hopelijk mag het erna af en toe toch eens buiten komen voor speciale evenementen, of nog beter: gewoon ontpoppen tot een productiemodel!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...