Dan toch een Jaguar SUV

Jaguar Crossover 2015
In tegenstelling tot eerdere berichten nadert Jaguar’s crossover reeds het productiestadium.

Waar ligt de grens tussen een crossover en een SUV? Een vraag die je wel even zou kunnen bezig houden. Maar volgens Auto Express is het zelfs eerder de grens tussen sedan en crossover die bewandeld zal worden met de XQ of Q-Type, hoe de Jaguar op hoge poten ook moge gedoopt worden. Het model krijgt hoogstwaarschijnlijk korte overhangen en een allesbehalve verticale voorruit om toch sportief voor de dag te komen. Koplampen van de F-Type gemixt met de C-stijlen van de XJ, onmogelijk is het niet.

Onder de motorkap blijft het voorlopig koffiedik kijken, maar een 2.0-liter viercilinder turbo met 240 pk ligt voor de hand. Een 2.2-liter SD4 diesel zou ook niet mogen ontbreken en een 3.0-liter V6 met supercharger kunnen we ook wel van Jaguar verwachten. Een vermogen van 340 pk moet genoeg zijn, al is een XQ-R of XQ-RS natuurlijk ook nooit uitgesloten. Wie weet gebruikt de crossover zelfs een hybride-systeem ontspruitend aan het C-X75 onderzoek. Een vierwielaandrijving zou niet standaard zijn, maar wel de optielijst aanvullen. Een lancering wordt tenslotte verwacht in 2015. (Via: AutoExpress)

Jaguar SUV XQ

Deel dit bericht:

1 reactie op "Dan toch een Jaguar SUV"

  1. claeys 10-07-2013 om 19:10

    als dit het resultaat zou zijn, hoeft het niet echt voor mij..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...