Officieel: Caterham 620R

Caterham 620R
Caterham heeft een nieuwe topper in het gamma: de 620R.

Caterham doet duidelijk moeite om voortdurend in de kijker te staan. De instapper die er binnenkort zit aan te komen, gisteren nieuws over een SUV en kleine stadswagen en nu komt het Britse sportwagenmerk naar buiten met een vervanger voor de bloedsnelle Caterham R500. Deze krijgt het naamplaatje 620R opgeschroefd.

Gezien de Britse aangelegenheid is de onthulling voorbehouden voor het Goodwood Festival of Speed, dat dit weekend van start gaat. De R620R krijgt een chassis uit een legering van koper, tin en zink en wordt voorzien van een racewaardig koelsysteem. Verder heeft de Caterham 620R een De Dion achterophanging en loopt er AVon ZZR rubber rond de kleine 13-inchers. Het interieur is naar goede gewoonte minimalistisch en blinkt uit met een Q/R race-stuurwiel, racezetels en koolstofvezel interieurpanelen.

Al ligt het hoogstwaarschijnlijk belangrijkste ingrediënt onder de motorkap: een 2.0-liter Ford Duratec-motor die werd opgevoerd tot 311 pk bij 7.700 toeren per minuut. Het koppel van de atmosferische krachtbron bedraagt 296 Nm bij 7.350 toeren. Goed voor een sprint van 0-100 in, houd u vast, slechts 2,79 seconden. De prijzen gaan jammer genoeg ook omhoog met zo’n 8.700 eenheden tot een basisprijs van 58.000 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...