Geen Mercedes meer voor Frankrijk?

mercedes a-klasse
Voorlopig komt er toch geen SL, A- of B-Klasse meer over de grens!

Deze drie bovenstaande modellen mogen van de Franse overheid geen kilometers malen, als ze na 12 juni van de band zijn gerold. Mercedes zou immers een in hun ogen ‘verkeerde’ vloeistof voor de airco gebruiken. De stof HFO-1234yf moet in alle nieuwe wagens worden gebruikt, maar die is volgens Mercedes/Daimler veel te gevaarlijk. Om brandgevaar te vermijden willen ze liever overstappen op CO2 en in tussentijd het huidige middel R134a blijven gebruiken.

Mercedes weigert dus het HFO-1234yf te gebruiken, terwijl de A-klasse, B-klasse en SL dit zouden moeten doen. In Duitsland werd dit probleem al opgelost, maar in Frankrijk blijven ze dwars liggen. Hun nieuwe S-Klasse kan deze wetgeving omzeilen door gebruik te maken van hun oude typegoedkeuring. Als Frankrijk koppig blijft, kan dit problemen geven voor Mercedes. Misschien een grote invloed van Peugeot-Citroën PSA? GM gebruikt het gas al volop in hun nieuwe Mokka en heeft geen bewijzen gevonden van extreme brandbaarheid of toxische schade. (Via Reuters)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...