Volvo introduceert nieuwe veiligheidssnufjes

Volvo Safety Features XC90 2014
De nieuwe Volvo XC90 zal enkele innovatieve veiligheidssystemen met zich meebrengen.

De nieuwe Volvo XC90 zal niet voor eind volgend jaar op de markt komen, maar Volvo geeft alvast een voorproefje van verscheidene veiligheidssystemen die met de wagen mee gecommercialiseerd zullen worden. Als er één woord is waar je bij Volvo meteen aan denkt, is het immers nog steeds ‘veiligheid’. Het nieuws volgt op eerdere communicatie rond autonoom parkeren.

Een innovatie is bijvoorbeeld Pedestrian Detection in het donker, al gingen wij er tot nu toe eigenlijk automatisch vanuit dat radartechnologie altijd in het donker werkte. Blijkbaar niet, maar de nieuwe XC90 zal dus ook in de remmen gaan voor voetgangers die opdoemen in de duisternis. Verder wordt de rijstrookherkenning geoptimaliseerd tot het herkennen van werkelijk de uiterste randen van de weg en de vangrail, waarbij automatisch wordt bijgestuurd. Een systeem dat dus ook werkt op wegen zonder rijstroken.

Interessant voor het hoge noorden is ook dat city safety rekening houd met dieren, wat Gaia alleen maar zal plezieren. Tot slot wordt de adaptieve cruise control aangevuld met stuurassist. De technologie helpt de bestuurder in zijn rijvak te houden en spiegelt de bewegingen van het verkeer. Een belangrijke stap richting volledig autonoom rijden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...