Spyshots: Porsche 991 GT2 op de Nurburgring

Porsche-991-GT2-Nurburgring
Zoals het er nu naar uitziet mogen we volgend jaar de nieuwe Porsche 991 GT2 verwachten!

Na de lancering van de normale Carrera en Cabriolet variant is het steevast de beurt aan de GT3 en Turbo. Nu die voorstelling ook al een tijdje achter ons ligt mogen we nogmaals vooruit kijken naar de meer sportieve modellen, met onderstaande spyshots stijgen onze verwachtingen exponentieel naar de nieuwe GT2! Die kan je herkennen aan de grotere luchtopeningen in de bumper vooraan, de grote koelvinnen net voor de achterwielen en een reusachtige spoiler achteraan!

Waar de GT3 de hardcore variant van de gewone Carrera is, vervult de GT2 die taak van de Turbo. Motorisch mogen we dan ook die prestatiecijfers nemen met net dat beetje extra schwung, we verwachten rond de 600 pk. Met dat vermogen en een vernieuwde versie van de PDK-transmissie wordt de komende 991 GT2 misschien wel de snelste 911 ooit. De vorige deed 0-100 km/u in slechts 3,6 seconden én haalde een topsnelheid van 329 km/u. Gezien de stevige camouflage van onderstaand testexemplaar op de Nürburgring in Duitsland verwachten we de GT2 niet meer dit jaar, maar misschien onthullen de Duitsers hun nieuw racemonster wel op het Autosalon van Genève 2014?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...