Officieel: SsangYong Korando C EV-R

SsangYong Korando C EV-R
Ook Ssangyong experimenteert maar al te graag met alternatieve energiebronnen, zo getuige deze elektrische Korando met range extender!

Momenteel is in Seoel de ENVEX beurs aan de gang, waarbij nieuwe – en vooral groenere – energievormen worden voorgesteld. Ssangyong speelt hier een thuismatch en kon uiteraard niet ontbreken op de beursvloer, al is het voor de sponsorende Zuid-Koreaanse overheid eerder een prestigeproject. De conventionele aandrijving op basis van een benzine- of dieselkrachtbron werd uit de Korando gelepeld en er werd een elektrische variant geplaatst.

Hiermee zou het mogelijk zijn om puur elektrisch een topsnelheid van 150 km/u te bereiken, terwijl de actieradius maximaal 500 km bedraagt dankzij het ingenieus gebruik van een range-extender. Om de 100 kW sterke elektromotor en de 420V batterij terug op volle kracht te krijgen, moet de Korando EV-R aan het stopcontact. Momenteel zit de Korando C EV-R nog in de conceptfase en op het eerste zicht zijn er geen productieplannen, maar indien de populariteit toeneemt, kan misschien een beperkte serieproductie mogelijk worden.

Lees hier onze rijtest met de Ssangyong Korando!

SsangYong Korando C EV-R

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...