Spyshots: Mercedes C-Klasse Cabrio

Spyshots: Mercedes C-Klasse Cabrio
Momenteel is er geen C-Klasse Cabrio te vinden in de Mercedes orderboeken, maar daar komt volgend jaar verandering in!

Met het succes van de A– en CLA-Klasse kunnen de beginnende Mercedesrijders nu kiezen voor een knappe bolide met een aanvaardbaar prijskaartje. Vroeger was die taak weggelegd voor de C-Klasse, maar die mag nu ook wat groeien; zowel qua budget en afmetingen als afwerking. Zo zal de achterbank een hoopje meer beenruimte krijgen en het laadvolume van de koffer zal ook toenemen, dat terwijl het gewicht van de wagen ook zal zakken.

De nieuwe Mercedes C-Klasse zal volgens de geruchten z’n opwachting maken op het Autosalon van Detroit begin 2014 en is gebaseerd op het nieuwe MRA platform. Hierdoor zou naast verhoogde modulariteit het productieproces vereenvoudigd kunnen worden, waarmee zowel de klant als Mercedes tevreden zijn. Qua styling verwachten we invloeden van de nieuwe S-Klasse aan de voorzijde, al zal de wagen wederom een eigen identiteit krijgen.

Naast een vertrouwelijk motorengamma met als topmodel uiteraard een AMG variant en zowel een Berline, een Coupé en Break zou er toch nog een verrassing op til zijn. We hebben het hier uiteraard niet over een milieuvriendelijke Hybrid variant maar over een Cabrio! Zowel Audi als BMW hebben met hun respectievelijke C-Klasse concurrent een dakloze variant, Das Haus kan dus niet langer achterblijven.

Onderstaande beelden geven nog bijzonder weinig prijs, maar aan de sterk ingepakte wagens te zien, is de ontwikkeling nog in vol ornaat. Als we goed kijken zien we de contouren van een hard plooidak wat de functionaliteit van de wagen ook garandeert in minder zomerse gebieden zoals bijvoorbeeld in België. De lancering is niet voor direct, al zou er tegen eind 2014 toch al heel wat duidelijk moeten zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...