Preview: Mazda3 Sedan

Mazda3 Sedan 2014
De Mazda3 Sedan ziet er misschien nog wel knapper uit dan de hatchback.

Dit zijn de eerste officiële foto’s van de Mazda3 Sedan, die de hatchback zal aanvullen in het gamma. Of dat ook bij ons het geval zal zijn valt nog even af te wachten, maar de Duitse nummerplaat op deze foto’s doet vermoeden van wel. De Mazda3 Sedan is dankzij de vele KODO-designelementen eigenlijk gewoon een mini-Mazda6, enkel compacter met een nog frissere achterpartij.

In het interieur verwachten we natuurlijk niets anders dan wat we vorige week te zien kregen, maar de koffer zal met de langere overhang achteraan misschien wel iets meer bagageruimte bieden. Onder de motorkap komen hoogstwaarschijnlijk dezelfde 1.5-liter SKYACTIV-G met 100 pk en 2.0-liter met 155 pk. Dieselen kan bij Mazda steeds met de koppelrijke 2.2-liter zelfontbrander.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...