Officieel: Opel Insignia Country Tourer

Opel Insignia Country Tourer 2013
Na de facelift heeft Opel nog een verrassing in petto met de Insignia, er komt namelijk een meer avontuurlijke Country Tourer!

Ook gezinswagens durven wel eens buiten de lijntjes te kleuren, dus voorziet Opel de vernieuwde Insignia van een offroad jasje. Of je jouw avonturentocht in het bos effectief tot een goed einde kan brengen is nog een groot vraagteken, maar met de Haldex vierwielaandrijving en een verhoogde bodemvrijheid van 20 millimeter moet je de grootste plassen wel al kunnen overleven. De achteras krijgt overigens een elektronisch sperdifferentieel, Opel ging duidelijk niet over 1 nacht ijs om deze Insignia Country Tourer te ontwikkelen!

Als we kijken naar de concurrentie zoals de Audi A4 Allroad, Peugeot 508 RXH en Volkswagen Passat Alltrack zien we dat er wel een zekere vraag is naar terreinwaardige breaks. De onthulling volgt in september op het Autosalon van Frankfurt en dan volgen ook de prijzen. Motorisch kan je overigens enkel kiezen voor de betere krachtbronnen, waaronder de 2.0 CDTI met 163 pk en een automatisch geschakelde BiTurbo met 195 pk. Houthakkers en boswachters die liever benzine tanken hebben geen keuze en moeten gaan voor de 2.0-liter SIDI viercilinder die goed is voor 250 pk. Binnenin verwachten we geen wijzigingen ten opzichte van een normale Sports Tourer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...