Sebastian Loeb wint Pikes Peak

header pikes peak peugeot
Rallylegende Loeb heeft niet alleen de befaamde Pikes Peak gewonnen, maar brak ook binnen in het 8-minuten clubje.

Bij het vorige wereldrecord van Rhys Millen stopte de chrono pas op 9:46.164. Hét doel van deze editie was om de tijd onder de 9 minuten te krijgen en Millen kwam opnieuw heel erg dicht met een tijd van 9:02.192; net niet snel genoeg dus. Sebastian Loeb verpulverde dit record echter met zijn Peugeot 208 T16 en ging maar liefst 49 seconden sneller!

Officiële cijfers spreken van 8:13.878 en een gemiddelde snelheid van 140 km/u op de legendarische -sinds kort ook geasfalteerde- bergstrook van 20,47 kilometer lang. Voor degene die 10 minuten teveel hebben in het begin van hun werkweek, zetten we de volledige run onderaan!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...