Extra files door werkzaamheden E314 en E40

E40 E314 header
Op de E314 van Aarschot naar Leuven en op de E40 ter hoogte van Kraainem en Zwijnaarde zullen de komende dagen lange files staan door werken, de wachttijd kan er flink oplopen.

“Op de E314 van Aarschot naar Leuven moet het verkeer drie kwartier bijna stapvoets aanschuiven. Daar moet het verkeer over twee versmalde rijstroken”, aldus Beeckman, woordvoerder van verkeerscentrum Vlaanderen. “Bij de werken aan het viaduct in Kraainem is het drie kwartier aanschuiven tussen Bertem en Kraainem. Er is slechts één brughelft beschikbaar voor verkeer in beide richtingen.” De werken in Kraainem zorgden voor meer hinder dan verwacht, de werken op de E40 in Zwijnaarde zorgen dan weer voor minder hinder: daar liep de wachttijd vandaag op tot maximaal een kwartier.

Het verkeer dat van Limburg naar Gent wil, kan best via Antwerpen rijden, aldus Beeckman. “Het pendelverkeer vanuit Aarschot naar Leuven en Brussel kijkt de komende dagen best de kat uit de boom”, voegt hij nog toe. “We verwachten dat vandaag de ergste dag zal zijn, omdat de mensen nog moeten wennen aan het feit dat er werken zijn.” Bovendien kan de trein een goed alternatief zijn, besluit de woordvoerder. (Via: HLN)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...