Spyshots: Nieuwe MINI Cooper

MINI Cooper 2014
De nieuwe MINI werd voor het eerst volledig naakt betrapt!

Daar is hij dan, de MINI van de derde generatie. Waar en wanneer een fotoshoot ook plaatsvindt, altijd loert er wel een fotograaf om de hoek. Dankzij hun favoriete tijdverdrijf krijgen we nu al een beeld van de nieuwste Cooper en Cooper S, uit verschillende hoeken en in meerdere kleurtjes.

Op het eerste zicht zijn de klassieke MINI-lijnen nog steeds aanwezig: zwarte achterstijlen, een zwevend dak, strepen over de motorkap en ronde koplampen. Toch zijn er enkele significante verschillen zoals een paar knappe LED corona-ringen, die ook op de Rocketman Concept aanwezig waren. De grille vooraan werd een stuk groter terwijl de onderste luchtinlaat smaller werd. Een iets vlakkere en kleinere voorruit zorgen voor een nog sportiever uitzicht. De Cooper S krijgt nog steeds een hood scoop, terwijl de reguliere Cooper het zonder moet doen. Achteraan merken we dat de lichten net zoals bij de Paceman doorlopen in de kofferklep, terwijl de MINI badge verhuist naar de chromen strip boven de nummerplaathouder. De achterbumper werd een stuk naar omlaag getrokken en omhelst de dubbele uitlaat van de Cooper S.

Maar niet enkel het uiterlijk werd onder handen genomen, de nieuwe MINI Cooper zal immers de eerste wagen zijn met het nieuwe voorwielaangedreven UKL1 BMW-platform, dat in de toekomst ook bij enkele BMW’s de achterwielaandrijving naar de historie zal verwijzen. Daarmee groeit de MINI bovendien iets in de lengte en is er zo iets meer beenruimte voor de achterste passagiers. Ook wordt voor het eerst een vijfdeurs versie van de Cooper verwacht.

Onder de motorkap komt een nieuwe familie van 1.5-liter driecilinder benzinemotoren en zelfontbranders, die opnieuw ook later bij BMW zullen verschijnen. De sportievere modellen als de Cooper S en John Cooper Works krijgen vermoedelijk nog steeds een geblazen 1.6-liter viercilinder. De onthulling van de nieuwe MINI wordt verwacht op het Autosalon van Los Angeles in November 2013. Of zien we hem ook al op het Autosalon van Frankfurt? Time will tell! (Via: AutoExpress)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...