Officieel: Citroen C4 Grand Picasso

header citroen C4 grand picasso
Citroën laat ons de eerste beelden van hun C4 Grand Picasso zien.

Waar we le nouveau C4 Picasso al zagen uitblinken in futuristisch & minimalistisch design en ‘boomerang’ LED’s, gaat Citroën verder met een verlengde wielbasis en twee extra plaatsen. Dankzij het nieuwe EMP2-platform van PSA, dat 110 kg zal besparen, krijgt de C4 Grand Picasso 69 liter extra laadruimte in vergelijking met zijn voorganger. Een vergroot gevoel van ruimte zal gepaard gaan met makkelijkere toegang tot de derde rij ‘stoeltjes’ en leg je alle zetels plat, dan komt er meer dan 700 liter laadruimte tevoorschijn!

Niet enkel een beter platform, maar ook een nieuwe BlueHDI 150 motor met een CO2-uitstoot van 110 g/km. Prestaties moeten verder nóg zuiniger dankzij een beter zestraps-automaat, beschikbaar  voor de 1.6-liter “-HDi 90 en e-HDi 115 diesel. De standaarduitrusting bevat een panoramische voorruit, terwijl een panoramisch dak optioneel blijft. Het revulutionaire touchscreen, dat we al kennen uit de kleine C4 Picasso, keert uiteraard ook terug. Tot slot worden de zetels assymetrisch geplaatst om een soort ‘living-gevoel’ te creëren binnenin. Prentjes!

citroen C4 grand picasso

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...