Is dit de BMW i3?

BMW I3 patentafbeeldingen
Gelekte patentafbeeldingen geven ons een beter beeld van de nieuwe BMW i3.

De onthulling van BMW’s elektrische i3 komt steeds naderbij. Het is nog iets meer dan twee maanden wachten op de voorstelling in Frankfurt, maar gelekte patentafbeeldingen laten ons nu al zien hoe de i3 er finaal zal uitzien. En dat is helaas een kleine teleurstelling…

Misschien ligt het aan de zwart-wit kleurstelling, maar wij smaakten de i3 Concept op het Autosalon van Frankfurt in 2011 toch iets meer. Vooral het feit dat de achterdeur een stuk smaller werd, gecombineerd met de afwezigheid van de doorzichtige panelen, reduceert het spannende concept in een saaiere ecomobiel. Ook de bumpers en de strakke spiegels moest BMW achterwege laten wegens vermoedelijk veiligheidsvereisten. Bovendien worden de patentafbeeldingen gesterkt door de laatste spyshots, die de BMW i3 tonen met minimale camouflage.

Nu goed, laten we met ons finaal oordeel wachten tot 10 september. En onder de motorkap worden tot slot weinig veranderingen verwacht: de i3 zal verkocht worden als een volledig elektrisch voertuig of met range-extender. De achteraan gemonteerde elektromotor levert 170 pk en 250 Nm en zou een range tussen 130 km en 160 km mogelijk maken. De tweecilinder range-extender op zijn beurt zal zo’n 0.65-liter groot zijn en de autonomie vergroten tot misschien zelfs 300 kilometer. Prijzen worden verwacht te starten rond de 40.000 euro. (Via: Automobile-Magazine)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...