Preview: Audi Quattro Concept op de IAA?

Audi_Quattro_IAA_2013
Neemt Audi een productieversie van de Audi Quattro mee naar de IAA in Frankfurt?

September is niet meer zo veraf en geruchten gaan de ronde dat Audi een productieversie van de Quattro Concept zou meenemen naar de beursvloer. De Audi Quattro Concept dateert van 2011 en zou intussen omgebouwd zijn naar een productiewagen die – misschien in beperkte oplage – binnenkort effectief ook verkocht zou worden. Het zou een 2+2-zitter worden die op basis van de Audi A5 gebouwd zou worden.

Deze Quattro zou wel een stuk lichter worden dankzij het gebruik van lichtgewicht technologie. Cijfers rond 1.300 kg doen de ronde. Onder de motorkap zou plaats zijn voor een 4.0 liter grote V8-motor die 650 pk zou leveren. Die paarden zouden – uiteraard – over de vier wielen van de wagen verdeeld worden. De motor zou bovendien tijdens rustig rijgedrag in staat moeten zijn enkele cilinders uit te schakelen, om zo brandstof te besparen. (via AZ)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...