Officieel: Nissan Leaf Nismo

Nissan Leaf Nismo
Na de Nissan Micra krijgt ook de elektrische Leaf een Nismo-beurt.

Ik twijfelde eventjes bij het aanklikken van de categorie ‘ECO’, maar uiteindelijk is ook deze Leaf onderhuids zo groen als Wouter Van Besien. Huistuner Nismo wil het model vooral wat esthetische kracht bijzetten, gezien het uiterlijk van de standaard Leaf eerder bij een oma past dan dat meisje dat je graag mee naar huis zou nemen na een nachtje stappen.

Klanten kunnen opteren voor een aerodynamische body kit met sportieve bumpers, zijschorten en spoilers. Ofwel in verstevigd plastic, ofwel ga je meteen voor the real deal in koolstofvezel. Voeg daar nog koolstofvezel spiegelkapjes en 18-inch lichtmetalen velgen aan toe en je Nissan Leaf is volledig klaar voor de jaarlijkse tuningbeurs te Essen.

Om ook het rijgedrag wat omhoog te krikken wordt er een sportophanging aangeboden met nieuwe veren en dempers, waarmee de Leaf 3 cm dichter bij de grond ligt. Een geavanceerde controlemodule grijpt ook in op het elektrische acceleratievermogen van de Leaf. Zwarte vloermatjes met de rode contrasterende Nismo stiksels en badges zorgen voor de finale afwerking. Alleen vrezen we dat de range van deze Leaf Nismo niet tot Europa geraakt…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...