Komt er een Nissan Micra Nismo S?

Nissan Micra Nismo S
Krijgt de op een na kleinste telg van Nissan nu ook een adrenalineshot?

Nog niet meteen voor Europa, want voorlopig wordt enkel de March, het Latijns-Amerikaans en Aziatisch broertje, onder handen genomen. Het blijft dus enkel nog een kwestie van marktpolitiek om antwoord te krijgen op bovenstaande vraag. Ons lijkt het niet meteen een slecht idee, want het segment met onder andere de Renault Twingo RS kan wel wat Oosterse concurrentie kunnen gebruiken.

Wat we eventueel kunnen verwachten van die Micra Nismo (S)? De basis Nismo zou hetzelfde 1.2-liter benzineblokje krijgen met CVT-bak, terwijl de Nismo S een 1.5-liter zou krijgen met handgeschakeld vijfslot. Deze laatste produceert zo’n 37 pk en 50 Nm meer dan de ‘standaard’ Nismo, wat het aantal paarden op 116 en koppelmomenten op 156 zou brengen.

Reken tot slot nog op een ingenieus uitlaatsysteem, aangepaste ophanging, stijver chassis en sterke remmen. Visuele opsmuk komt in de vorm van een bodykit; nieuwe bumpers, voorgrille, zijschorten en zelfs rode zijspiegels. Kleurkeuze is beperkt tot ‘Pure Black’, ‘Brilliant Silver’ en ‘Brilliant White Pearl’, terwijl je binnenin getrakteerd wordt op alcantara sportstuur, kuipzetels, speciaal pookje en niet te vergeten ook sportpedalen. De Nissan Mach Nismo gaat vanaf december over de Japanse toonbank. Nu alleen nog hopen dat dit kleine bommetje ook naar Europa komt!

Nissan Micra Nismo S

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...