Spyshots: Mercedes SLS AMG opvolger

Spyshots: Mercedes SLS/SLC AMG opvolger
Mercedes houdt van aandacht en levert ons zelf een reeks foto’s van de ontwikkeling van de SLS AMG opvolger.

Het moet niet veel gekker worden, maar de beelden geraken toch op het internet dus je kan daar handig op inspelen en zelf mooie niets onthullende beelden leveren. Alles om de buzz wat levendig te houden. Gelukkig heiligt het doel de middelen, zeker als het om een performante bolide als de Mercedes AMG’s gaat! Welk model we hier kunnen zien is overigens nog niet helemaal duidelijk: ofwel is het de babyvariant ofwel krijgen we de opvolger van SLS AMG.

Over de babyvariant werd al heel wat geschreven en zou door het leven gaan als SLC en zou iets kleiner worden dan de huidige SLS. De vleugeldeuren zouden we ook mogen vergeten, gelukkig blijft de mooie vorm behouden dankzij de lange motorkap en korte achteroverhanging. Motorisch zou een vierliter V8 met 2 turbo’s 485 pk kunnen leveren, terwijl een ultrasportieve Black Series daar enkele jaren later nog eens 100 pk kunnen bijdoen. De prijs die je betaalt voor deze mini SLS of SLC zou schommelen rond de €110.000 maar dat is uiteraard nog speculatie.

Allemaal goed en wel, maar de Mercedes SLS is al op de markt sinds het Autosalon van Frankfurt in 2009. Een opvolger lanceren in 2014 is dan niet zo ondenkbaar. Maar waarom de legendarische vleugeldeuren dan zouden verdwijnen en de wagen minder groot zou worden zijn 2 grote vraagtekens. Het feit dat we al een Roadster, GT, Electric Drive én Black Series variant hebben van de succesvolle SLS AMG speelt dan weer in het voordeel van een nakende opvolger.

Of we gewoon een opvolger krijgen voor de SLS AMG of een baby variant zal de toekomst uitwijzen, we weten alvast dat er volgend jaar iets naar buiten rolt uit de AMG fabriekshal in Affalterbach!

Lees hier onze rij-impressie met de Mercedes SLS AMG!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...