Meer dan dubbel zoveel snelheidsboetes op 5 jaar

Snelheidsboetes
Het aantal snelheidsovertredingen is op vijf jaar tijd meer dan verdubbeld, dat blijkt uit het jaarverslag van de federale politie.

In 2008 waren er 557.818 vaststellingen van snelheidsovertredingen, in 2012 klokten we uiteindelijk af op 1.243.490 overtredingen, meer dan een verdubbeling. Een en ander zou te maken hebben met de digitalisering van de vaststellingen. Het aantal manuren voor snelheidscontroles is daardoor gedaald van 66.535 in 2011 naar 60.422 in 2012. Tegelijk steeg echter het aantal camera-uren voor snelheidsovertredingen van 92.527 naar 199.427 uur.

‘Ook in 2012 zijn nog 653.043 van de snelheidsovertredingen vastgesteld met mobiele camera’s’, zegt Michaël Jonniaux, directeur van de federale wegpolitie. ‘Maar elk uur controle met een mobiele camera in een flitsauto kost ook een uur aan administratie in het opstellen van pv’s. Gaandeweg zijn er de semimobiele camera’s aan wegwerkzaamheden en de trajectcontroles bijgekomen. De gegevens daarvan worden – samen met de digitale gegevens van de vaste camera’s – supersnel verwerkt in de drie verwerkingscentra in Antwerpen, Gent en Namen.’

Momenteel zijn er nog maar 9 analoge camera’s actief in het flitspark van de federale politie, die worden binnenkort echter vervangen door digitale toestellen. Het aantal vaststellingen zou dus nog flink kunnen toenemen de komende jaren. (Via: De Standaard)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...