Fataal ongeval tijdens 24-uren Le Mans

Allan Simonsen
De 24-uren race van Le Mans eiste vandaag het leven van de 34-jarige Allan Simonsen.

Amper in de vierde ronde werd de legendarische 24-uren van Le Mans opgeschrikt door een enorme crash. De Deen Allan Simonsen verloor de controle over het stuur in de Tertre Rouge bocht en kwam met zijn Aston Martin keihard in de vangrail terecht. De bestuurder met reeds zeven jaar Le Mans ervaring werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar liet kort daarna het leven. Een zwarte dag in de geschiedenis van de autosport. Het was geleden van 1997 dat er tijdens de langeafstandsrace een fataal slachtoffer viel.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Fataal ongeval tijdens 24-uren Le Mans"

  1. Wolf 26-06-2013 om 19:50

    Volgens latere berichten is hij ter plaatse gestorven. Ik vermoet een gebroken nek want hoewel het een ‘goede’crash was, viel het op zich wel mee!  Klinkt raar maar er waren heftiger crashes alleen die waren  vanaf neus of achterkant en niet zijwaarts zoals onze Deense vrind. RTL7 (NL) kwam met een volgende mogelijke verklaring over de fatale crash. Omdat er 3 rijders meerijden , van groot tot klein,  en het verstellen van de gordels een tijdrovende bezigheid is , is het een mogelijkheid dat zijn gordel niet perfect strak heeft gezeten. Deze opmerking kwam van een voormalig Le Mans deelnemer en is best wel heftig, toch? Toch is zijn crash zoals ik kan beoordelen een rijdersfout geweest (te ver over de cursh voor de bocht) en niet door een fout van een mederacer. Dat maakt het verdriet om zijn dood er echter niet minder om. Sterkte voor zijn vrienden en familie

Reageer

Reactie aan het plaatsen...