Onthuld: Nissan ZEOD RC

Nissan ZEOD RC 2014
Nissan ontwikkelt een spannende hybride die volgend jaar zal deelnemen aan de 24-uren van Le Mans.

Nissan zag de 24-uren van Le Mans als ideale moment om een nieuwe creatie voor te stellen, die tegelijk volgend jaar zal deelnemen aan de legendarische langeafstandsrace. De ZEOD RC, waarbij “ZEOD” staat voor Zero Emissions On Demand” is een hybride waarbij twee elektrische motoren samenwerken met een verbrandingsmotor. Het design werd gebaseerd op dat van de Deltawing.

Finale specificaties zijn nog niet beschikbaar gezien Nissan nog enkele verschillende aandrijflijnen wil testen de komende maanden, maar de Japanners pochen alvast met een topsnelheid van over de 300 km/u. De batterijtechnologie zal hoogstwaarschijnlijk afgeleid worden van de Leaf, maar dan wel met serieus wat aanpassingen. Ook de remenergie zal optimaal gerecupereerd worden voor het opladen van het batterijpakket.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...