Jaguar F-Type R-S mikt op Porsche 911 Turbo S

Jaguar F-Type R-S
Jaguar plant een extra hete F-Type Coupé die zelfs de Porsche 911 Turbo S moet kunnen verslinden.

De Jaguar F-Type steelt nu al hier en daar een 911-klant weg bij Porsche, maar volgens Auto Express zal het er voor de Duitsers alleen maar moeilijker op worden. Jaguar plant immers een F-Type Coupé die élke 911 het nazien zal geven, zelfs de 560 pk sterke 911 Turbo S.

Een bron binnen Jaguar onthulde immers dat een F-Type R-S met meer dan 700 pk in elkaar werd geknutseld en dat de wagen er beeldmooi uitziet in het French Racing Blue van onder andere de XKR-S. Exclusief beeldmateriaal gebaseerd op de C-X16 geeft alvast een idee van hoe deze wagen er zou kunnen uitzien

Met zoveel vermogen zou het wel eens kunnen dat de F-Type R-S enkele technologieën gebruikt die werden ontwikkeld voor de 900 pk sterke C-X75, die helaas nooit het levenslicht zal zien. Gezien de standaard F-Type Coupé pas gepland staat voor volgend jaar, zal het wel nog even duren aleer de R-S versie op de markt komt. (Via: AutoExpress)

Jaguar F-Type R-S Back

Deel dit bericht:

4 reacties op "Jaguar F-Type R-S mikt op Porsche 911 Turbo S"

 1. fre23 21-06-2013 om 9:51

  NOG mooier dan de cabrio!

 2. mrnix 21-06-2013 om 14:10

  inderdaad, maar good luck om de turbo s bij te houden… weliswaar 700pk, maar hoe gaan ze dat op de circuit brengen? 

  • TDB 23-06-2013 om 9:16

   Met heel veel bandenrook vermoed ik;) En vooral zijwaarts!

   • mrnix 24-06-2013 om 13:31

    feit!
    in de test van Chris harris (die waar hij de f-type met de 911 en v8 vantage vergelijkt) zegt hij zelf al van mocht ik het chronometreren dan zou de de 911 dik winnen. Door meer power er achter te zetten zal daar niet al te veel verandering in komen :p
    gewoon 1 dik drift/spurt beest :p

Reageer

Reactie aan het plaatsen...