Facelift: Renault Koleos 2013

Facelift: Renault Koleos 2013
Renault blijft in de Koleos geloven en komt nogmaals met een facelift voor deze luxueuze terreinridder.

Terwijl bij de andere merken de SUV’s met stadscapaciteiten als zoete broodjes over de toonbank vliegen, blijft Renault wat verweesd achter. Maar de Fransen blijven erin geloven en komen nogmaals met een update, momenteel te bezichtigen op het Autosalon van Buenos Aires. De vorige opfrisbeurt is slechts van 2011 geleden, maar stilstaan is achtergaan.

Visueel veranderd er bijzonder weinig aan de looks van deze kolossale Renault. Naar goede faceliftgewoonte worden alle streepjes nog wat strakker getrokken, de grille vooraan groeide ook wat waardoor er wat plaats is voor een prominenter Renault-logo. Ook de veiligheidssystemen kregen een update, dankzij de nieuwe Blind Spot Warning (BSW) verkleint de kans op een ongeval in de dode hoek.

Naast nieuwe koetswerkkleuren kunnen we binnen ook vanaf heden kiezen voor meer kleurtjes, motiefjes en materiaalsoorten. Het innovatieve R-Link multimediasysteem met een bijzonder groot aanraakscherm maakt ook de oversteek uit de nieuwe Clio, je kan zelfs eigen apps downloaden specifiek voor je wagen. Dankzij de samenwerking met Bose krijgen we ook steevast een prima geluidskwaliteit, dankzij de nieuwe airco met twee zones kan de passagier ook zijn eigen temperatuur regelen.

Naast een voorwielaangedreven variant kan je ook kiezen voor een Koleos waarbij de aandrijving naar de 4 wielen gaat, al analyseert de wagen bij voorkeur zelf welke wielen aandacht verdienen. Renault gaat er prat op dat de Koleos zich uit de slag kan trekken in de sneeuw, modder of zand, terwijl hij zich ook in de stad thuisvoelt.

Je kan in België enkel kiezen voor een Koleos met een 2.0-liter dieselkrachtbron, goed voor 150 pk. De prijzen schommelen momenteel tussen de 27.400 en 35.100 euro en het valt te verwachten dat het nieuwe model dezelfde prijsstelling zal aangaan. We verwachten de vernieuwde Koleos in het najaar bij de dealers!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...