Volvo V40 zoekt zelf een parkeerplek

Volvo V40 Autonoom Parkeren
Volvo heeft de ambitie leider te worden in de technologie van het autonoom rijden.

Auto’s die zichzelf rijden zijn geen nieuwtje, maar op de optielijst zagen we het nog niet echt verschijnen. Al is een hulpsysteem voor het inparkeren ondertussen zelfs op de kleinste wagens te verkrijgen, het tipt niet echt aan de nieuwste technologie die bij Volvo het productiestadium nadert.

Voor Volvo moet het immers mogelijk zijn je wagen af te zetten bij het begin van de parking en dan reeds de winkel in te lopen, waarna je wagen zelf naar een parkeerplek zoekt en zich parkeert. Met sensoren worden voetgangers, voertuigen en andere objecten vermeden. Eens je uit de winkel komt, kan je de wagen misschien zelfs laten voorrijden. De bestuurder haalt de auto niet op, maar gewoonweg andersom.

Door verder te gaan dan concepten en deze geavanceerde technologie bereikbaar te maken voor iedereen, wil Volvo een leidinggevende positie innemen op het gebied van autonoom rijden. Het autonoom parkeren is een eerste stap op dat traject. Eerder werden ook al testen gedaan met autonoom colonne-rijden op de autosnelweg. Dat laatste is nog niet voor meteen, maar de introductie van de eerste functies van autonome besturing zouden al in de volgende XC90 gelanceerd worden. Een onthulling is voor eind 2014.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...