Officieel: Aston Martin Vanquish Volante

Aston Martin Vanquish Volante 2013
Een brullende V12 met 570 pk, Britse elegantie én toch de haren in de wind.

Aston Martin haalde eindelijk het doek van hun dakloze range topper, de Vanquish Volante. Waar de V8 cabriomodellen bij de Britten nog als Roadster door het leven gaan, blijft het bij de grotere V12 nog steeds bij Volante. In vergelijking met de voorganger, de DBS Volante zien we vooral een verschil in structuur. Bij deze nieuwe Aston is dat namelijk volledig gemaakt uit koolstofvezel, probeer dus het aantal ongevallen te beperken. Door deze vernieuwende productiemethode is deze Volante slechts 9 kilogram zwaarder dan de gesloten Vanquish Coupé.

Het dak bestaat uit verschillende lagen stof waarmee het naast vrij licht ook nog eens goed het geluid wegfiltert als je het sluit. Als je 14 seconden geduld hebt, plooit het mooi weg onder het achterdek. Een windscherm zorgt er voor dat je op een vrij comfortabele manier kan praten in je Vanquish Volante. Motorisch is alles overgenomen van de gesloten variant, de 6.0-liter V12 levert een waanzinnige 570 pk en 620 Nm, wat voldoende moet zijn om binnen 4,1 seconden naar 100 km/u te geraken terwijl de pret maar stopt bij 294 km/u.

Naast de mooie lijnen en het motorisch geweld krijg je ook nog een praktisch geheel, al hebben we onze twijfels bij de 2+2 zitconfiguratie. Voor de kleinsten onder ons zou het misschien nog lukken, maar meer voor meer dan 2 volwassenen zoek je beter ander vervoer. Met een kostprijs van meer dan €230.000 zal dat ook geen probleem moeten zijn. De kofferruimte is trouwens nog steeds 279 liter groot, in vergelijking met zijn voorganger is het wél een stijging met 50%. Het interieur is naar hartenlust te configureren, maar hopelijk heb je toch iets meer smaak dan het “bijzondere” blauw op de persbeelden..

De Belgische verkoop van de V12 Volante’s is logischerwijs niet aan de hoge kant, maar toch zijn een handvol van terug te vinden. Of die eigenaars nu allemaal gaan switchen naar deze nieuweling valt te betwijfelen, in de warmere gebieden verwachten we dan weer wel een verkoopsucces. Door al rekening te houden met de Volante tijdens de ontwikkeling van de gewone variant werd er veel tijd gespaard, de eerste exemplaren kunnen zo al geleverd worden tegen eind 2013!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Aston Martin Vanquish Volante"

  1. Wolf 21-06-2013 om 9:40

    Ben ik de enige die vind dat de DBS Coupé en cabrio eigenlijk veel mooier vind?? als ik geld ervoor zou hebben zou ik een mooie DBS occassie kopen……..
     

Reageer

Reactie aan het plaatsen...