Video: Mercedes SL Shooting Brake StudioTorino

Mercedes-Benz SL Shooting Brake door StudioTorino
De Mercedes SL-Klasse Shooting Brake, volgens StudioTorino moet het kunnen.

In de autobranche worden er nieuwe segmenten bij de vleet uitgevonden, maar deze impressie van een Shooting Brake gebaseerd op de Mercedes SL-Klasse zagen we nog niet. De SL situeert zich zowel prijsmatig als qua uitrusting in de hoogste Mercedes regionen, een extra carrosserievariant kan die positionering enkel en alleen maar kracht bijzetten.

Deze creatie is het werk van enkele studenten aan het Italiaanse StudioTorino designinstituut uit Turijn en brengt bij menig enthousiasteling een positief gevoel. De verlengde achterzijde brengt naast een visuele verbetering ook nog een praktisch voordeel, de bagageruimte zal hoger uitvallen dan de beperkte 364 liter momenteel. Mercedes volgt het project van nabij, zo kreeg StudioTorino de steun van Steffen Koehl van Global Advance Design Mercedes-Benz. Desondanks het slechts een afstudeerproject is werd er toch een 1:4 schaalmodel gemaakt, we kijken dus reikhalzend uit naar wat de toekomst brengt. De studenten in kwestie lijken ook zeker van een job in de nabije toekomst!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Video: Mercedes SL Shooting Brake StudioTorino"

  1. TDB 17-06-2013 om 18:05

    Wel een serieus tuner-gehalte als je het mij vraagt!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...