683 keer Mazda MX-5

Mazda Mx-5 Lelystad
Mazda zet een nieuw merkrecord in het Guinness Book of World Records.

Afgelopen weekend werd er een groot MX-5 feest gevierd te Lelystad, Nederland. Maar liefst 683 Mazda MX-5’s namen deel aan een processie op de wegen rond het RDW Test Centrum, waarmee meteen ook het record van langste parade rijdende Mazda’s ooit sneuvelde. Een totaal van 1450 enthousiastelingen hielpen bij de realisatie ervan. Het vorige record dateerde van 2010, toen 459 Mazda MX-5’s in Essen elkaar vonden.

Naast de recordpoging waren er tijdens het MAX-5 evenement talrijke mogelijkheden om de Mazda-sfeer op te snuiven. Er werden demonstraties gehouden met Cup Cars, de Mazda 3 20B met wankelmotor van de familie Van Herck was van de partij en geïnteresseerden konden de nieuwe i-ACTIVSENSE technologie beproeven. Mazda MX5-eigenaars werden bovendien uitgenodigd voor een gratis inspectie van hun geliefde roadster.

Om de dag mooi af te sluiten konden 250 wagens deelnemen genieten van een grote drive-in cinema. De keuze uit drie films werd gemaakt met de MX-5 hoorn. Vermoedelijk was er een grote vrouwelijke opkomst, want de hoogste decibels werden gemeten bij de film Arbitrage, een film met goede oude Richard Gere in de hoofdrol.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...