Video: Chris Harris in de Porsche 911 GT3

Chris Harris Porsche 911 991 GT3
Chris Harris kreeg het weer voor elkaar, hij mocht als eerste wat kilometers malen met de nieuwe Porsche GT3!

Chris Harris is een Porsche fanboy van het eerste uur. Zelf had hij al een 997 GT3 en een speciale 4.0, alhoewel hij deze later inruilde voor een Ferrari 599 GTB. Toch kreeg hij het genoegen om als eerste wat kilometers te rijden in Zuid-Europa met een ontwikkelingswagen van de GT3 en daarover is hij zeer lovend. Zeker in vergelijking met de vorige 997 GT3 heeft de wagen een grote sprong vooruit gemaakt, al was die wagen al bijna perfect.

Toch heeft hij ook enkele bedenkingen, al gaan deze eerder over de filosofische kant van deze vernieuwing binnen het GT3 gamma. Alvorens we 12 minuten mogen genieten van het betere filmwerk nog even de cijfers: een 3.8-liter boxermotor die 475 pk levert en daarmee binnen 3,5 seconden aan 100 km/u zit. Met een redline van 9.000 tr/min, meesturende achterwielen en een hightech automatische versnellingsbak – PDK voor de kenners – met flippers achter het stuur. Met een Nürburgring tijd van 7’30” is direct de nieuwe benchmark gezet, we houden nu al ons hart vast voor een komende GT3 RS variant.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...