Steward komt om het leven na GP van Canada

header sauber
Grote tragiek gisteren na afloop van de Formule 1 race door een ‘stom’ ongeval.

Het gebeurde allemaal tijdens het wegtakelen van de Sauber van Esteban Guttierez. De steward in kwestie liet per ongeluk zijn radio vallen en struikelde terwijl hij deze wilde oprapen. De takelkraan kon niet tijdig stoppen en overreed het slachtoffer. De man van 38 verloor het bewustzijn niet en werd meteen verzorgd door een dokter. Hij werd overgebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

De baanmedewerker was al 10 jaar vrijwilliger en gepassioneerd door de motorsport. Er zijn ook foto’s beschikbaar van het ongeval, maar deze tonen we liever niet. De Formule 1 wordt jaar na jaar veiliger voor de piloten, maar het zijn meestal omstaanders of medewerkers die slachtoffer worden van sporadische ongevallen. Een ongeval als dit is echter niet te voorkomen en is enkel te betreuren.

Sauber takelwagen

Deel dit bericht:

1 reactie op "Steward komt om het leven na GP van Canada"

  1. TDB 10-06-2013 om 19:34

    Oh my, die persoon die achter het stuur zat van die kraan zal het ook wel lang meeslepen…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...