Peugeot RCZ R is klaar voor Goodwood!


De Peugeot RCZ R wordt de krachtigste Peugeot die de catalogus ooit vulde.

Op het Autosalon van Parijs vorig jaar in september toonde Peugeot de RCZ R Concept, waarmee het de facelift-afkeurende critici meteen de mond wilde snoeren. Lang moeten we op een productieversie niet meer wachten, want op het Goodwood Festival of Speed zal Peugeot de wagen officieel onthullen.

De matzwart-koperen kleurstelling mag dan wel de aandacht trekken, onderhuids lieten de Fransen de RCZ ook niet ongemoeid. De 1.6-liter turbomotor levert in de RCZ R maar liefst 260 pk, waarmee het de krachtigste catalogus-Peugeot ooit wordt! Verder krijgt de wagen ook een extra sportieve ophanging en een Torsen slipdifferentieel mee. Uiterlijk vertoon wordt naast de lak verzorgd door serieuze lichtmetalen velgen. Dat de CO2-uitstoot beperkt blijft tot 155 g/km, is fiscaal ook mooi meegenomen.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Peugeot RCZ R is klaar voor Goodwood!"

  1. fre23 11-06-2013 om 11:37

    Dik!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...