Video: McLaren P1 wil maar niet starten

header McLaren P1
Een kleine afgang voor McLaren.

Wat een opera van uitlaatgebrul had moeten worden, draaide tijdens het Concorso d’Eleganza Villa d’Este uit op een fiasco. McLaren haalde er speciaal hun P1 kroonjuweel bij, maar deze bleef gewoon levenloos staan. Gelukkig was Marchettino er om alles op de gevoelige plaat vast te leggen; een meesterwerk dat naar de transportbus wordt geduwd? Zacht uitgedrukt: een beetje gênant.

Kleine reminder: hadden de ingenieurs de bolide wél draaiende gekregen, had iedereen het geluid van die machtige 3.8-liter V8 kunnen aanhoren. Het motorblok produceert nog steeds 737 pk en wordt bijgestaan door een elektromotor om in totaal 916 paarden te toveren. De sprint naar honderd klokt af op 2.7 seconden en de machine trekt door tot 350 km/u. We hopen dat McLaren de problemen snel oplost, want voor de prijs van 1.000.000 euro wil toch niemand met pech langs de kant gaan staan; misschien toch die batterijen eruit halen?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...