Beeldig schoon: Maserati Ghibli Blu Emozione

Maserati Ghibli Blu Emozione
De Maserati Ghibli staat te popelen om menig hart te veroveren, maar met de juiste configuratie wordt alles nog beter!

De vorige Maserati Quattroporte was eveneens zo’n prachtig pareltje. Iedereen draaide het hoofd en zelfs de grootste haters konden er niet onderuit komen: Maserati weet prestaties te combineren met een beeldig design zonder dat het allemaal te brutaal wordt. De nieuwe generatie had de onmogelijke taak om dat design te evenaren, maar gelukkig is er beterschap op komst.

Nu de Quattroporte wat groeide kwam er plaats voor een instapper bij het merk met de Drietand. De naamgeving mag dan wel verwijzen naar een historisch model, de Maserati Ghibli is volledig nieuw en nu al een pareltje! De grille vooraan is heel herkenbaar, de daklijn doet ons denken aan de Grote Broer en achteraan slaagt hij er ook in om ons te overtuigen, in tegenstelling tot de Quattroporte.

De Ghibli werd voorgesteld op het Autosalon van Shanghai en bevestigd daarmee nogmaals de grote moeite die de Europese fabrikanten van luxewagens doen om het Oosten te paaien met special editions & primeurs! Tegen september zou de Ghibli leverbaar moeten zijn bij ons, bestellen kan je nu al doen bij de dealer. De prijs start bij 62.000 euro voor de V6 twinturbo, die komt overigens in twee varianten. Zo kan je opteren voor 330 pk of 410 pk, al zijn er geruchten dat de 4.7-liter V8 uit de GranTurismo ook zijn overgang zal maken.

Om een volumemodel in Europa goed verkocht te krijgen moet je ook een diesel aanbieden, heiligschennis volgens sommigen. Met 270 pk en een hele hoop Newtonmeters aan koppel wordt de wagen wel een stuk bruikbaarder, de toekomst zal uitmaken of Maserati hier een succesvolle sprong in het donker maakte. Hoe dan ook ziet de nieuwste Maserati er beeldig uit en het wordt nog beter als je voor de Blu Emozione blauwtint gaat. Een configurator is nog niet beschikbaar, maar misschien behoedt Maserati ons voor ons eigen bestwil!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...