Is de Ford Ka het einde nabij?

Ford Ka 2013
Het zou goed kunnen dat de kleine Ka in de nabije toekomst niet langer deel uitmaakt van het Ford-gamma.

Droom jij er ook zo van een kleine en schattige Ford Ka te bezitten? Wel, dan ben je helaas toch een anomalie in het preferentielandschap op de automobielmarkt. Ford krijgt de kleinste uit het gamma immers nog maar zeer moeilijk aan de man en het model wordt zelfs niet meer opgenomen in gamma-wijde advertentiecampagnes.

Misschien denkt de marketingafdeling van Ford dat de Ka ook zonder reclame verkoopt? Jammer genoeg is ook het antwoord op die vraag negatief. Hoofd design Martin Smith gaf al toe dat de Ka absoluut geen winst oplevert. De verkopen in Europa zakten vorig jaar met 20 procent en die daling zou ondertussen reeds 27 procent bedragen. Niets is echter nog officieel, maar een vacature in het gamma onder de Ford Fiesta is ondertussen lang niet meer ondenkbaar. (Via: Autonews Europe)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...