Gelekt: Mazda3

Mazda3 2014
Enkele foto’s van de nieuwe Mazda3 lekken vroegtijdig in een Japans magazine.

Mazda is van plan de Kodo designtaal door te trekken naar de rest van het gamma. Na de Mazda6 komt er binnenkort immers een nieuwe Mazda3, en die lijkt op het eerste zicht toch heel wat gemeen te hebben met zijn grote broer. We zien een prominente grille, slanke achterlichten die ver op de flank doorlopen en een sportieve voorbumper. Ook de dubbele uitlaat is een knipoog naar de leasewagen van het jaar 2013.

Onderhuids zou de nieuwe Mazda3 het platform van de CX-5 SUV gebruiken, wat het gewicht ten opzichte van de huidige generatie een flink stuk naar beneden haalt en zo het verbruik ten goede komt. Motoren zijn nog niet bevestigd, maar we krijgen sowieso wat SKYACTIV-geweld in zowel diesel- als benzinegedaante. Een extra sportieve Mazdaspeed 3/ Mazda 3 MPS met een 2.3-liter turbo behoort ook nog steeds tot de mogelijkheden. (Via: Autotribute)

Mazda3 2014 2

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...