Bugatti Grand Sports trekken naar het circuit

Bugatti Veyron Grand Sport & Vitesse - Paul Ricard Circuit
Met slechts 300 Veyrons ter wereld is het clubje vrij select, gelukkig doen ze sporadisch iets leuk om het samenhorigheidsgevoel wat te vergroten!

Gezellig samen naar het circuit trekken om eens ten volle te genieten van de wagen, wie kan daar nu iets tegen in brengen? Met een motorvermogen van 1.001 pk in een cabrio in het Zuiden van Frankrijk, er zijn erger dingen in het leven! Om de laatste exemplaren – en dat zijn er nog heel wat – te kunnen slijten van de Grand Sport werd de Vitesse ook meegebracht. Die heeft maar liefst 1.200 pk, baas boven baas zeggen ze dan.

Onder een goedkeurend oog van Pierre-Henri Raphanel werden de Bugatti’s tot hun uiterste gedreven. Deze man is de officiële testrijder van Bugatti en verzamelde de meeste kilometers ter wereld met diverse Veyron’s. Het circuit van Paul Ricard, bekend van de alcoholische drank, is slechts 5,8 kilometer lang en bezit 10 bochten. Vroeger werden hier nog F1 races gehouden, maar sinds 1990 wordt hier enkel nog maar getest door diverse teams. Het circuit heeft een zeer snelle lay-out en op de Mistral Straight haal je zonder problemen 300 kilometer per uur in je Veyron.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...