Politie Dubai kiest voor een … Renault Twizy

Dubai Police cars Renault Twizy
Het leuke wagenpark van de politiekrachten in Dubaï is nog wat uitgebreid, deze keer met een BMW M6 Gran Coupe en opmerkelijk genoeg een Renault Twizy!

Bijna wekelijks krijgen we dankzij Twitter nieuwe berichten over de gigantische vloot van politiewagens uit Dubai. Geen saaie Volvo’s, Volkswagens of BMW’s zoals waarin hier de arm der wet rondtuft, maar een complete collectie aan supercars. In een land waar veel geld geen probleem lijkt te zijn vinden we onder meer de gewone supercars als een Mercedes SLS AMG, een Bentley Continental GT, Ferrari FF en nu dus ook een leuke BMW M6 Gran Coupé.

Nog leuker als we de hypercars erbij nemen, zo vinden we een Lamborghini Aventador LP700 en een extreem exclusieve Aston Martin One-77 Q-series terug. Het gemis van een Bugatti Veyron lijkt elke dag groter en groter te worden, maar misschien komt die nog weg. Voor de kleinere afstanden kunnen de agenten uit Dubaï nu ook kiezen voor een Renault Twizy. De guitige tweezitter rijdt dankzij een grote batterij en kan maximaal 85 kilometer ver rijden. Of het hier gemakkelijk wordt om gespuis en schorremorrie te vangen lijkt me niet echt zeker, laat staan dat je autoriteit en gezag uitstraalt.

Ofwel zit er daar een petrolhead op de Dienst Aankoop bij de politie van Dubaï, ofwel is het een grote hoax en gewoon een goede reclamecampagne. Hoe dan ook, we hebben toch eens even een glimlach op ’t gezicht!

Lees hier onze rijtest + video met de Renault Twizy!

Dubai Police cars Renault Twizy

Dubai Police cars Renault Twizy

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...