Teaser: Caterham Seven ‘Instapper’

Caterham Seven
Caterham zal nog dit jaar een goedkopere versie van de Caterham Seven op de markt brengen.

Een Caterham Seven is geen wagen die je elke dag ziet, tenzij je dagelijks langs de parking van de Nürburgring Nordschleife passeert. Hij is dan ook niet echt geschikt voor de rit naar het werk of de supermarkt, maar op een track day komt de racewagen volledig tot zijn recht. Misschien herinneren jullie ook de aflevering van Top Gear waar James, May en Richard de kit car van nul af proberen op te bouwen?

Nu goed, nog dit jaar zou Caterham een goedkopere versie van de wagen lanceren die voor minder dan 20.000 euro de deur zou uitgaan. Onder de motorkap komt een uiterst compacte, flexibele en EU6-conforme krachtbron (EcoBoost?). Dat het de meest brandstofefficiënte motor wordt die het bedrijf ooit op de markt brengt, zal vermoedelijk nog geen 0,001% van de Caterham-klanten boeien, enkel het lage gewicht ervan zal er toe doen. CEO Graham Macdonald zegt alvast dat het nieuwe model ongecompliceerd (geldt voor elke Caterham), intuïtief te rijden zal zijn en bovenal een hoop plezier zal bieden. Eentje voor de startende liefhebbers!

Caterham Seven Instapper

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...