Jaguar F-Type verkoopt als zoete broodjes

Jaguar F-Type 2013
De nieuwe F-Type’s vliegen de deur uit, aldus Jaguar.

Wij zitten reeds te nagelbijten tot onze eerste testrit met de nieuwe Jaguar F-Type, maar potentiële klanten worden blijkbaar nog meer gekweld. De volledige 2014 productie zou immers al uitverkocht zijn, wat leidt tot een zekere wachtlijst. Adrian Hallmark, brand director, relativeert echter: ,,We spreken niet over grote aantallen, sportwagens in dit segment hebben slechts een globaal volume van 75.000 stuks en een marktaandeel van 0,1 procent.” Toch zou de F-Type tussen de 15 en 20% van de totale Jaguar-verkopen (~60.000/jaar) voor zijn rekening moeten nemen.

Natuurlijk is het nog iets te vroeg om de F-Type al meteen een verkoopstopper te noemen, maar de sportwagen die zich wat tussen de Porsche 911 en Porsche Boxster nestelt, is alvast goed op weg. Jaguar zou de verkopen bovendien op niveau houden door een gamma-uitbreiding met een coupé-variant of eventueel zelfs een instapper met viercilinder. Maar natuurlijk zullen ook een F-Type R of zelfs F-Type R-S vroeg of laat verschijnen à la XKR-S en XFR-S. Wij zijn benieuwd!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...