Officieel: Nieuwe BMW X5

Nieuwe BMW X5 2013
BMW heeft vandaag officieel het doek van de nieuwe X5 gehaald, de grondlegger van het SAV-segment introduceert nieuwe normen op het vlak van rijplezier, luxe en innovatie.

Met de nieuwe BMW X5 borduurt het merk voort op het succes van zijn voorgangers, die in totaal reeds meer dan 1,3 miljoen keer werden verkocht. Met de derde generatie van de X5 wil BMW opnieuw de norm stellen met een krachtig design, veel interieurruimte en een hoop luxe en rijplezier. De nieuwe BMW X5 biedt de klanten een overtuigend totaalpakket en is uitgerust om aan de strengste en meest uiteenlopende eisen te voldoen.

Op het vlak van design kreeg de nieuwe X5 een flinke update met een nieuwe grille die meteen in het oog springt. Voortaan loopt de grille namelijk tot de lichten door waardoor de X5 nog meer présence krijgt. In profiel zijn de verschillen beperkter, terwijl de achterpartij flink werd herwerkt met ondermeer nieuwe achterlichten en een aangepaste kont. Het interieur krijgt ten laatste een flinke update, enkel de beste materialen krijgen een plaats in deze X5. Nieuw is de integratie van sfeerverlichting dat in negen kleuren kan worden ingesteld, verder staat een 10,25″ groot display gekoppeld aan het iDrive systeem garant voor extra aantrekkingskracht. Wie trouwens flink wat wil verhuizen heeft met de X5 een goede partner, in totaal kan tot maximaal 1.870 liter bagage meegezeuld worden, 120 liter meer dan zijn voorganger.

Het motorgamma bestaat bij de lancering uit een 4.4-liter V8 met 450 pk en 650 Nm koppel voor de xDrive50i en een 258 pk sterke zes-in-lijn in de xDrive30d. Deze versies worden aangevuld met een M Performance model in de gedaante van de BMW X5 M50d. Deze beschikt over 381 pk, 730 Nm koppel en sprint van 0 naar 100 km/u in 5,3 seconden. Daarmee is hij amper 0,3 seconden trager dan de X5 xDrive50i. In december wordt het motorgamma trouwens verder uitgebreid met een xDrive35i (306 pk) en xDrive40d (313 pk). Alle modellen voldoen standaard aan de EURO6-emissienorm.

De nieuwe BMW X5 zal worden gebouwd in de fabriek van BMW in Spartanburg in de VS. De lancering van de nieuwe BMW X5 is gepland voor november 2013.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...