Hyundai i20 WRC testprogramma loopt vlot

Hyundai i20 WRC
Na heel wat theoretische testwerk brachten de Hyundai ingenieurs eindelijk hun i20 WRC eens buiten!

Eind vorig jaar besloot Hyundai om zich te gaan bewijzen in het WRC. Naast een ideaal PR kanaal kunnen de Koreanen ook heel wat ervaring op doen voor hun sportievere modellen zoals de Veloster Turbo en de Genesis Coupé. De FIA legt alle deelnemers de verplichting van een 1.6-liter groot benzineblok op, gelukkig vinden we deze al terug in enkele modellen. Na heel wat theoretisch studiewerk in Namyamg (Zuid-Korea) en Alzenau (Duitsland) werd laatstleden de eerste testkilometers afgelegd.

Na 550 kilometer op een privé circuit konden de ingenieurs tevreden terug – en verder – kijken naar hun i20 WRC creatie. De focus lag voornamelijk op de afstelling van het turboblok, maar ook de aerodynamische aanpassingen werden onder de loep genomen. In de 2e helft van 2013 staan nog heel wat externe testsessies op de planning, uiteraard gevolgd door een uitgebreide analyse en aanpassingen. Hierdoor hopen ze hun i20 raceklaar te hebben tegen de 1e manche van het 2014 WRC seizoen, direct de legendarische Monte Carlo Rally.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...