Gelekt: BMW X5

BMW x5 F15 teaser
De BMW X5 groet ons ondertussen reeds voor de tweede maal zonder camouflage.

Dat nieuwe wagens lekken voor hun officiële onthulling is geen nieuwtje meer, maar dat er tegenwoordig tot wel 8 maanden voor het liften van het doek reeds een afbeelding het internet bereikt, is wel heel erg sterk. Zo konden we in januari al de nieuwe BMW X5 zien, die eigenlijk pas gepland staat voor het Autosalon van Frankfurt in september. Vandaag krijgen we ook een officiële teaser en tegelijk een tweede gelekte afbeelding, die wel precies uit de nieuwe catalogus lijkt te komen.

De BMW X5 (F15) krijgt een nieuwe neus met duidelijke trekjes van de laatste generatie 3-Reeks, we zien immers de tot aan het radiatorrooster verlengde koplampen. De nieren zelf lijken voortaan een stuk verticaler geplaatst, waarmee de nieuwste SUV in het BMW-gamma duidelijk act de présence moet geven. Zoals BMW het in haar teaser zegt: The Boss is Back! Achteraan merken we vervolgens nieuwe achterlichten op in L-vorm en lijkt de huidige X5 dan weer net iets ruiger. Voor de rest is het meer evolutie dan revolutie, waarom zou BMW immers té veel veranderen aan een oh zo succesvol recept.

Onderhuids krijgt de X5 wel een volledig nieuw “X For All” platform dat hardware en elektronica met de nieuwste 5-Reeks deelt en ook zal gebruikt worden voor de volgende X6. De nieuwkomer zou zo’n 150 kg minder wegen dan zijn voorganger, ook al ziet hij er een stuk dikker uit dan de E70. Qua motoren verwachten we voornamelijk optimalisaties van het huidige gamma, en natuurlijk als de tijd rijp is een extra dik V8 turboblok in de X5M. (Via: Carscoops)

BMW X5 2014

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gelekt: BMW X5"

  1. PJS 30-05-2013 om 10:01

    De neus heeft ook wel iets weg van de 3 GT, not bad, geeft de X5 wat extra présence.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...