Spyshots: Land Rover Freelander 2015


De nieuwe Land Rover Freelander is voor de tweede keer gespot, klaar voor zijn release eind 2014.

De Freelander begint langzamerhand gedateerd te geraken, na 6 jaar komt er verandering en krijgen we een heel andere Freelander te zien. Hoewel hij er niet echt anders als de rest zal uitzien. Het is maar hoe je het bekijkt. Jammergenoeg zullen de looks gebaseerd zijn op die van de Evoque, dus een totaal nieuwe wagen mogen we niet verwachten. Noem het maar gerust een XL-variant van de Evoque. Land Rover zou de nieuwe Freelander willen opnemen in de Discovery lineup. Het Britse automerk wil een nieuwe strategie aangaan door 3 merkidentiteiten aan te nemen: de Range RoverDiscovery en de Defender.

Momenteel heeft de Freelander dezelfde wielbasis als de Evoque maar dat is bij de nieuwe versie verleden tijd. De nieuwe Freelander zal groter worden met een langere wielbasis en een hogere rij-hoogte. Dit blijkt uit het feit dat je naast de standaard 5-zitter nu ook de 7-zitter optie kan aanvinken. Er zijn geruchten dat de Freelander ook in een meer compacte versie zal verschijnen maar die geruchten zijn tot nu toe nog niet bevestigd. Zowel technisch als motorisch zal de Freelander sterk gebaseerd zijn op de Evoque. Er komt naar verluidt wel een nieuwe 2.0-liter turbo aangedreven 4-cilinder die zo’n 240pk produceert. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...