Officieel: BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe

BMW Gran Lusso Coupé
BMW toont op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este de Gran Lusso Coupé: exclusiviteit tot de tweede macht.

Vorig jaar werkte BMW samen met Zagato om een unieke creatie naar het Concorso d’Eleganza Villa d’Este te brengen, dit jaar slaan de Duitsers voor het eerst de handen in elkaar met het Italiaanse Pininfarina. Terwijl we vorig jaar een sportieve coupé te zien kregen, is het nu tijd voor iets helemaal anders. Nog steeds een coupé, maar de Gran Lusso beweegt zich in veel hogere regionen van het automobiele landschap. De one-off creatie straalt exclusiviteit uit tot dergelijke graad dat je mond er gewoon van gaat openvallen.

De Gran Lusso Coupé heeft dan wel de traditionele BMW-nieren, de rest van de haaienneus staat los van elk ander model uit het gamma. De koplampen vertonen nog net geen lasertechnologie, maar zijn wel volledige LED-exemplaren. Dat de motorkap nog net iets langer is dan we gewoon zijn, heeft een voor de hand liggende reden: de Gran Lusso wordt aangedreven door een enorme V12-motor. Specificaties werden nog niet vrijgegeven, maar de 6.0-liter zou wel eens 544 pk en 750 Nm koppel kunnen leveren. Veder naar achter zien we een zeer langzaam aflopende daklijnen slanke futuristische achterlichten. De wagen beweegt zich bovendien voort met reuzentred: 21-inch lichtmetaal verzorgt het contact met het wegdek.

Binnenin overheersen een Tobacco Brown lederen bekleding, kauri houtafwerking en zwarte chroom accenten. De Gran Lusso Coupé krijgt verder een sportief stuurwiel, LED sfeerverlichting en een dakbekleding uit Italiaanse wol. Het distinctieve patroon krijgt de naam “Principe di Galles”. Kortom, de Gran Lusso Coupé is niets minder dan een rijdend kunstwerk, dat genodigden dit weekend kunnen bewonderen aan het Italiaanse Lago di Como.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé"

  1. claeys 26-05-2013 om 21:10

    Laat maar komen!! 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...