Hyundai fabriek produceert 1.000.000 wagens

Nošovice Hyundai miljoen geproduceerde wagens
Feest in de Tsjechische Hyundai fabriek, de miljoenste wagen rolde daar van de band!

Maar liefst 1 miljoen Hyundai’s werden er alreeds geproduceerd sinds november 2008 in de HMMC, voluit Hyundai Motor Manufacturing Czech. Hyundai trekt al enkele jaren voluit de Europese kaart en daarom werd er dus geopteerd voor een Europese productiefaciliteit. Naast de fabriek in Tsjechië hebben de Koreanen ook een productiefaciliteit in Turkije, beiden goed voor 70% van de Hyundai’s die verkocht werden in Europa.

Het behalen van deze productiemijlpaal zal ongetwijfeld goed gevierd worden door de 3.440 vaste werknemers. Hyundai bekeek het globaal plaatje met een scherp oog en liet de toeleveringsbedrijven op hun grond bouwen. Hiermee worden er een hele hoop trafiek en de bijhorende kosten vermeden plus werden er 7.000 extra jobs gecreëerd. De fabriek in Nošovice draait jaarlijks een omzet van 3,2 miljard, niet slecht voor een algemene investering van 1,2 miljard euro. Momenteel ligt de maximale productie op 300.000 wagens per jaar, wat omgerekend 1 auto per minuut is. De populaire ix35 en de nieuwe i30 in alle koetswerkvormen zien hier het levenslicht, net zoals de ix20 MPV.

Nošovice Hyundai miljoen geproduceerde wagens

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...