Spyshots: Mercedes S-Klasse Coupe

Spyshots Mercedes S-Klasse Coupe CL
Met de komst van de Mercedes S-Klasse Coupé nemen we afscheid van de CL-Klasse..

We hadden het al verwacht bij de vorige facelift, maar toen werd de CL naamgeving behouden. Maar nu is het toch gebeurd, de opvolger zal het levenslicht zien als de S-Klasse Coupé. Hoe de Duitsers dit op de achterzijde zullen verwerken in de type-aanduiding is nog wat onduidelijk, maar dankzij onderstaande spyshots kunnen we toch al een beeld vormen van een van de meest luxueuze coupé’s die je kan krijgen. De Coupé variant is de meest logische afgeleide versie van de S-Klasse die er is, maar in de toekomst zou er ook nog een vierzitscabrio-, een Maybach– en een verlengde variant in de pijplijn zitten.

Het hoeft helemaal niet te verwonderen dat de Coupé de vernieuwde styling krijgt van de nieuwe S-Klasse, uiteraard sneuvelen er wel een paar deuren. Mercedes wil zelf graag nog meer luxe en comfort combineren met een sportievere look, toch kunnen de huidige CL-klasse eigenaars zeker niet klagen. Motorisch mogen we dezelfde krachtbronnen verwachten zoals bij de S, dat wordt dus een viercilinder voor de boomknuffelaars en leasesletjes, enkele V6’en en de befaamde V8 met 455 pk. De sportieveling wacht uiteraard gewoon tot de 63 en 65 AMG ten tonele komt, al moet je daarvoor wel een stevig prijskaartje betalen.

We verwachten een onthulling van de nieuwe CL S-Klasse Coupé later dit jaar, voor de officiële lancering kijken we naar het Autosalon van China of dat van Geneve. Wie bij deze eerste spyshots al direct zin krijgt om een order te gaan plaatsen bij Das Haus is er aan voor de moeite, de wagen zal vermoedelijk tegen de zomer van 2014 op de oprit staan! (Via WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...